Weekend Retreats

 

13-15 September 2019

HORMOON BALANS YOGA WEEKEND

 

 

 

Tijdens dit weekend draait alles om je hormonen! Oefeningen die fijn zijn voor elke vrouw, en niet alleen voor rondom de menopauze. Hormonen hebben vanaf de puberteit invloed op je welzijn, en vaak meer dan je denkt! Ben je toe aan een weekend met zachte, vloeiende en meditatieve oefeningen?

Wil je meer weten over de invloed van je hormonen op je gezondheid, energie en humeur?

Trakteer jezelf dan op een weekend, waar vrouwen issues nu eens niet weggemoffeld hoeven te worden. Laat je me alvast weten of je geïnteresseerd bent? Onze ervaren health retreatchef kookt dit weekend speciaal een aangepast menu om de hormoon balans niet in de war te sturen. Lekker en gezond eten, waarvan je gaat stralen en je je energiek en opgeruimd door voelt. Je kunt massages boeken en gebruik maken van de sauna. Met de hei en het bos om je heen kun je zo helemaal opladen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR IS HET?

Ons weekend vindt plaats op een landgoed met twee historische boerderijen – onderdeel van Buitenplaats De Hoornboeg. Het landgoed is 13 hectare groot en heeft een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden.

Het hele weekend kun je genieten van de natuur, heerlijk dwalen op de kronkelpaden, de hei op of het bos in. Het natuurgebied is afgeschermd van de buitenwereld en heeft alles in zich om los te komen van de hectiek van je dagelijks bestaan.

Sta even stil en ruim tijd in voor bezinning rondom en op de magische heuvel in het midden van het landgoed. In vroegere tijden werd deze heuvel al bezocht voor spirituele doeleinden.

DE ACCOMMODATIE

De twee boerderijen waar ons yogaweekend wordt gehouden zijn met een gang aan elkaar verbonden. Beide boerderijen kijken uit over de weidse hei en liggen aan een uitgestrekte bostuin. Er is een mooie yogazaal, bibliotheek met haardkachel, een ruime woonkamer – ook met haardkachel – en een spa met sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei.

Je kunt kiezen uit knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer!

 

PROGRAMMA

Het Yogaweekend start vrijdagmiddag. Als je je gesetteld hebt op je kamer, starten we het weekend met een eerste ontspannen yoga sessie. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in de woonkamer met haardkachel.

Op zaterdag starten we de dag met een ontspannende yoga sessie, gevolgd door een uitgebreide brunch. Hierna is er voldoende me-time om zelf in te vullen, bijvoorbeeld tijd om lekker de natuur of de sauna in te gaan of een massage te boeken. In de middag is er nog een gezonde snack en een rustige yoga les, gevolgd door het diner.

Op zondag hebben we nog een heerlijke yogales in de ochtend en sluiten we het weekend met elkaar af met een vega-brunch in de moestuin. Onze retreatchef geeft dan ook een mini workshop met praktische tips hoe hormoon vriendelijk te koken.

 

 

PRIJZEN

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc. In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

1 persoonskamer inclusief eigen badkamer .. prijzen volgen

2 persoonskamer inclusief eigen badkamer .. prijzen volgen

Inclusief

  • twee nachten verblijf in een 1- of tweepersoonskamer

  • alle yogalessen en sessies

  • alle maaltijden en healthy snacks

  • hormoon kook workshop

  • onbeperkt water en kruidenthee

  • gebruik van sauna

  • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen

ADRES

De Hoorneboeg is centraal gelegen in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV.

Eigenlijk begint je weekend al als je de afrit naar het landgoed neemt. Hier kun je de drukte van je afschudden. Kilometers lang rijd je door een lange bomenlaan langs hei en bos.

Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij. Je plek op de buitenplaats bereik je met een korte wandeling door een mooi en rustig bos.

Ook met het OV kun je hier prima komen. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats.

Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

INSCHRIJVEN 

Meer informatie volgt voor het eind van het jaar. Je kunt je alvast opgeven.

Vragen? Mail me gerust! info@yogafactor.nl

 

VOLGEBOEKT 

7-9 DECEMBER 2018

YIN YOGA WEEKEND SPECIAL 

 

Kom tot rust in de drukke decembermaand! Ervaar de kracht van verstilling met Yin yoga en laad weer helemaal op! December kan soms – hoe gezellig ook – vermoeiend zijn. In dit weekend kun je je even helemaal onttrekken aan de drukte.

Boek tijd voor jezelf op een prachtige plek midden in het bos met de hei als achtertuin. Er wordt heerlijk gekookt en elke dag kun je ontspannen yoga lessen volgen.

Van vrijdag tot zondag nemen Marjon en Esther je mee langs alle aspecten van Yin yoga. Een heuse Yin Special! Je ervaart diepe ontspanning door de energetische werking van Yin yoga en meditatie, maakt ruimte in je lichaam en geest en frist je energie peil op.

Beide docenten geven al jaren les, brengen een eigen ‘vibe’ met zich mee en vullen elkaar goed aan. Wat Yin yoga voor hen betekent, geven ze graag aan je door!

Geef jezelf de tijd voor reflectie en het opdoen van nieuwe inzichten. Yin yoga is veel meer dan wat rekken en strekken, het biedt je vele handvaten voor je leven naast de yoga mat.

Aan het eind van het weekend ga je ontspannen en vitaal de feestmaand in.

Kom je ook?