Basis Yin Yoga Opleiding

50 uur  Basis Yin Yoga Opleiding 

De opleiding is verdeeld over 6 dagen van 13.00 tot 19.00 

Nieuwe data!

zaterdag 25 september

zondag 17 & zondag 31 oktober

zaterdag 13 & 27 November

zaterdag 11 december

en een week daarna de diploma uitreiking op een nog te bepalen datum

Yogafactor & Yogapoint

Leer de basis van Yin Yoga & de Chinese meridiaan-theorie op een prachtige, geborgen plek in hartje Utrecht.

Yin Yoga is een verademing in onze drukke maatschappij waar we continu worden overladen met prikkels. Het is een rustige, meditatieve Yogavorm.

Yin brengt onze levensenergie (Chi/Prana/Ki) in beweging via de diepere lagen van ons lichaam, het bindweefsel en de gewrichten.

In deze basisopleiding leer je de vele kanten van Yin Yoga kennen en doorgronden, voor jezelf en/of je studenten met als doel het geven van een creatieve, veilige en toegankelijke Yin Yoga les.

Ervaar zelf de kracht van verstilling en dompel jezelf onder in de studie en beoefening van Yin Yoga. De opleiding is zo opgezet, dat er voldoende tijd is voor reflectie en je kunt leren op een ontspannen manier.

Wat ga je leren?

 

  • De basisprincipes van Yin Yoga

  •  de meridiaan-theorie (uit de traditionele Chinese geneeskunde – TCM)

  •  hoe je een yin yoga les opbouwt en gebruik maakt van ‘props’ (kussens, dekens, blokken en riemen)

  •  25 basis houdingen en mogelijke variaties

  •  Functionele yoga – hoe de houdingen aan te passen aan de lichamen in je les – skeletale variatie

  •  de relatie van de meridianen, de organen en emoties

  •   Yin belichamen – de wijsheid van Yin en TCM meenemen naar je dagelijks leven, fysiek, energetisch en mentaal.

Voor wie is de Basis Yin Yoga Opleiding? 

Deze basisopleiding is breed toegankelijk. Je hebt misschien al eens een Yin Yoga les gevolgd en ervaren wat deze verstilde vorm van Yoga voor je kan doen. Of misschien ben je (beginnend) Yoga docent en nieuwsgierig hoe je Yin kunt toevoegen aan je Vinyasa of Ashtanga practice. Wellicht zoek je verdieping, puur voor jezelf.

Deze door Yoga Alliance geaccrediteerde Yin Yoga Opleiding van 50 uur is voor jullie allemaal!

Wat kan Yin yoga je bieden in het dagelijks leven? 

De beoefening van Yin Yoga is als een innerlijke reis.

Door tijdens een Yin Yoga sessie langer in een houding te blijven, spreken we de diepere lagen van ons lichaam aan: het bindweefsel en de gewrichten (de fascia, ligamenten en pezen)

Door hier druk op uit te oefenen, uit te wringen of te verlengen zorg je voor een betere flow van levensenergie – ook wel Chi, Prana of Qi genoemd – in je lichaam. Yin yoga brengt je zowel energie, ontspanning als ruimte in je lijf en hoofd.

Ervaar je eigen innerlijke reis, begeleid door docente Marjon Rozema en leer hoe je Yin yoga kunt overdragen op je studenten en/of toe te passen in het dagelijks leven.  

Hoe is de training opgezet? 

Bij het leren van nieuwe lesstof is er tijd nodig voor reflectie, om Yin Yoga te ervaren – op de mat en in je dagelijks leven.

De opleiding is dan ook verdeeld over 6 dagen – van januari tot eind maart. Hierdoor hoef je niet alles ‘on hold’ te zetten tijdens de opleiding en heb je genoeg tijd om nieuwe inzichten en opgedane kennis te laten bezinken.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je huiswerk, dat bestaat uit het lezen van hoofdstukken uit The complete guide to Yin Yoga* (de 2e editie van Bernie Clark) en het beantwoorden van een aantal vragen. Ook is het de bedoeling dat je een aantal Yin lessen volgt en je ervaringen hiermee noteert.

 * Dit boek dien jezelf aan te schaffen en ook altijd mee te nemen naar de trainingsdagen. Het huiswerk gaat via email naar de docent. 


Je opleidingsdagen worden verdeeld in theorie blokken, Q & A sessies, praktische opdrachten, Yin Yoga sessies en ‘Hoe geef je les’ sessies. Vanaf dag 1 leer je elkaar les te geven, zodat het examen aan het eind van de opleiding een logisch vervolg is.

 

Een typische opleidingsdag ziet er zo uit:

 

13.00 – 13.45  

Yin Yoga – start opleidingsdag

13.45 – 14.30 

Kenmerken van deze Yin Yoga les, aantekeningen, Q & A

14.30 – 16.00 

Theorie – bijv.: anatomie, meridiaan theorie

16.00 – 16.15 

Pauze

16.15 – 18.00

Praktische opdracht – bijv.: functioneel Yoga lab, hoe geef ik les, Yoga quiz. Studenten geven les aan elkaar, tips & tops

18.00 – 18.45  

Yin Yoga – einde opleidingsdag

18.45 – 19.00 

Q & A – huiswerkbespreking

NB Deze indeling kan aan verandering onderhevig zijn 

Hoogtepunten

* maximaal aantal deelnemers is 18
* veel persoonlijke aandacht
* Dagelijkse Yin yoga-, en meditatiesessies
* toegankelijke lesmethodes
* E-book
* 6 dagen instructie
* zelfstudie overzichtelijk ingedeeld
* geborgen opleidingslocatie in hartje Utrecht
  op loopafstand CS
* YA-training van 50 uur

Mijn achtergrond

Mijn yoga pad begint met een Ashtanga Vinyasa opleiding. Met veel plezier geef ik een aantal jaren Vinyasa flow lessen.
Als ik Yin Yoga ontdek, ben ik om. Deze vorm heeft zoveel te bieden als tegenhanger van ons drukke bestaan! Sindsdien wil ik graag doorgeven wat Yin Yoga voor je kan doen.

Ik heb Yin opleidingen gevolgd bij José de Groot, Sarah Powers, Anoshe Overington en Jo Phee en modules bij Anat Geiger en Mirjam Wagner.

Deze docenten met ieder een eigen aanpak, hebben de basis gelegd voor de manier waarop ik Yin Yoga met je wil delen. Daarnaast focus ik op het welzijn van vrouwen met Hormoon yoga.

Ik ben met Yogafactor geregistreerd bij Yoga Alliance als 200-ERYT & YACEP en volg met regelmaat verdiepende workshops en opleidingen voor inspiratie en nieuwe inzichten.


Prijs

€635 incl 21%BTW
incl E- book, een geprinte versie kun je van te voren aanvragen voor €35

Certificaat

Door alle opdrachten af te ronden en volledige aanwezigheid tijdens de trainingsweek, kun je een certificaat behalen bij Yoga Alliance.

Wil je hiervoor in aanmerking komen, vergeet dan niet dat je zelf zorg moet dragen voor de registratie bij YA en de financiële afhandeling daarvan.

Annuleringsvoorwaarden

* annulering tussen 12 en 10 weken voor aanvang: 50 % restitutie lesgeld
* annulering 8 weken voor aanvang: geen restitutie
* Als de deelnemer tijdens de opleiding wil stoppen, is er geen recht op restitutie.
* Mocht ivm aangescherpte Corona maatregelen vóór aanvang van de opleiding, samenkomst in de studio niet mogelijk zijn, dan wordt er gekeken naar alternatieve data of restitutie van het lesgeld.
* Mocht tijdens de opleiding de overheid ivm Corona sport- en yogascholen sluiten, dan worden de resterende opleidingsdagen in overleg verplaatst naar alternatieve data.
* De Basis Yin Yoga Opleiding heeft doorgang vanaf 8 inschrijvingen. Niet later dan 14 dagen voor aanvang van de opleiding geven we door of de training doorgang vindt, en zo mogelijk eerder. Mochten er minder inschrijvingen zijn, wordt het volledige lesgeld terug gestort.

Waar is de opleiding?

Yogafactor en Yoga Point ontvangen jullie graag bij de studio van Yoga Point op de Oudegracht a/d Werf 44, Utrecht.
De studio ligt aan de sfeervolle werf van de Oudegracht (nr.44) en op 10 minuten loopafstand van het CS Utrecht. De studio bevindt zich vlakbij de Rembrand bioscoop (schuin tegenover). Je kunt je inschrijven op de workshop pagina van Yoga Point Oudegracht.

Vragen?

Mail gerust naar: info@yogafactor.nl
Of bel/app naar Marjon op 06-13 483 218