Yin Yoga Verdiepingsopleiding

 

50 uur Yin Yoga Verdiepingsopleiding 2021 

De opleiding is verdeeld over 6 dagen vanaf 10 april, elke dag van 13.00 – 19.00.

De data:
Zaterdag 10 april
Zondag 11 april
Zaterdag 8 mei
Zaterdag 22 mei 
Zaterdag 19 juni
Zaterdag 3 juli
(Diploma uitreiking vrijdagavond 9 juli

 

Yogafactor & Yoga Point Oudegracht slaan de handen ineen in deze Yin Yoga Verdiepingsopleiding. Verdiep je kennis van Yin Yoga & de Chinese meridiaan-theorie op een prachtige, geborgen plek in hartje Utrecht.

In de Yin Yoga Verdiepingsopleiding ga je na je basiskennis een stap verder. Je leert verschillende manieren om Yin yoga te benaderen. Je gaat aan de slag met les opbouw en structuur.

Aan het eind van de opleiding beschik je over diverse tools om je Yin Yoga les uit te werken aan de hand van thema’s, zoals o.a. de 5 Elementen.

In de Basis Yin Yoga Opleiding ligt de focus op Yin poses voor het onderlichaam. De Verdiepingsopleiding leert je alle Yin yoga houdingen voor het bovenlichaam, hun variaties, mogelijke combinaties tussen houdingen – ook met de basis poses – en de bijbehorende meridianen. Hierdoor kun je een completere les aanbieden aan je studenten.

De Yin Yoga Verdiepingsopleiding helpt je zo een beter toegeruste Yin yoga docent te worden. Wil je ook meer diepgang in het lesgeven en je eigen beheersing van Yin?

Ervaar dan zelf de kracht van verstilling en dompel jezelf onder in de studie en beoefening van Yin Yoga.

De opleiding is zo opgezet, dat er voldoende tijd is voor reflectie en je kunt leren op een ontspannen manier.

Wat ga je leren?


* Yin poses voor het bovenlichaam en variaties

* meridiaan-theorie (volgens de Traditionele Chinese Medicijn theorie)

* de relatie van de meridianen, de organen en emoties

* hoe je tijdens een Yin les gebruik maakt van ‘props’ (kussens, dekens, blokken en riemen)

* thematisch lesgeven: seizoenen, (yin)yoga filosofie toepassen, yin/yang, gemoedstoestand, taalgebruik

* 5 Elementen leer

* sequencing/hoe je een les opbouwt

* authentiek lesgeven

* functionele yoga – hoe de houdingen aan te passen aan de  lichamen in je les – skeletale variatie

* Yin belichamen – de wijsheid van Yin en TCM meenemen naar je  dagelijks leven, fysiek, energetisch en mentaal

* meer diepgang in je beheersing en beoefening van Yin yoga

Voor wie is de Yin Yoga Verdiepingsopleiding?

Deze opleiding is bedoeld voor diegenen die de basis van Yin Yoga al beheersen en en zich willen verdiepen. Je kunt doorstromen vanuit de Basis Yin Yoga Opleiding waarbij je o.a. alle poses voor het onderlichaam hebt geleerd, hoe functionele yoga toe te passen en wat Yin inhoudt. 

Heb je elders de basis gelegd voor Yin Yoga, en je wilt je graag opgeven, neem dan contact op met Marjon: info@yogafactor.nl.
Deze 50 uur Yin Yoga Opleiding is geaccrediteerd door Yoga Alliance.

Hoe is de opleiding opgezet?

Bij het leren van nieuwe lesstof is er tijd nodig voor reflectie, om Yin Yoga te ervaren – op de mat en in je dagelijks leven.

De opleiding is dan ook verdeeld over 6 dagen – van half april tot begin juli. Hierdoor hoef je niet alles ‘on hold’ te zetten tijdens de opleiding en heb je genoeg tijd om nieuwe inzichten en opgedane kennis te laten bezinken. Naast de opleidingsdagen in de studio, krijg je praktische en theoretische opdrachten – reken hierbij op rond de 15 uur gemiddeld.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je huiswerk, dat bestaat uit het lezen van een aantal hoofdstukken uit The complete guide to Yin Yoga* (de 2e editie van Bernie Clark) en het beantwoorden van een aantal vragen. Ook is het de bedoeling dat je voorafgaand en tijdens de opleiding Yin lessen volgt en je ervaringen hiermee noteert.

* Dit boek dien jezelf aan te schaffen en ook altijd mee te nemen naar de trainingsdagen. Het huiswerk gaat via email naar de docent.

Je opleidingsdagen worden verdeeld in theorie blokken, Q & A sessies, praktische opdrachten, Yin Yoga sessies en ‘Hoe geef je les’ sessies. Vanaf dag 2 leer je elkaar les te geven, zodat naast de theorie, het praktische gedeelte van het examen aan het eind van de opleiding een logisch vervolg is.

Een typische opleidingsdag ziet er zo uit:

13.00 – 13.45  

Yin Yoga – start opleidingsdag

13.45 – 14.30 

Kenmerken van deze Yin Yoga les, aantekeningen, Q & A

14.30 – 16.00 

Theorie – bijv.: anatomie, meridiaan theorie

16.00 – 16.15 

Pauze

16.15 – 18.00

Praktische opdracht – bijv.: functioneel Yoga lab, hoe geef ik les, Yoga quiz. Studenten geven les aan elkaar, tips & tops

18.00 – 18.45  

Yin Yoga – einde opleidingsdag

18.45 – 19.00 

Q & A – huiswerkbespreking

NB Deze indeling kan aan verandering onderhevig zijn

Hoogtepunten

* geen grote groep, maximaal aantal deelnemers is 15
* veel persoonlijke aandacht
* Dagelijkse Yin yoga-, en meditatiesessies
* toegankelijke lesmethodes
* verdieping in je Yin practice en manier van lesgeven
* E-book
* 6 dagen instructie
* zelfstudie overzichtelijk ingedeeld
* geborgen opleidingslocatie in hartje Utrecht, dichtbij CS
* YA-training van 50 uur

Mijn achtergrond

Mijn yoga pad begint met een Ashtanga Vinyasa opleiding. Met veel plezier geef ik een aantal jaren Vinyasa flow lessen.
Als ik Yin Yoga ontdek, ben ik om. Deze vorm heeft zoveel te bieden als tegenhanger van ons drukke bestaan! Sindsdien wil ik graag doorgeven wat Yin Yoga voor je kan doen.

Ik heb Yin opleidingen gevolgd bij José de Groot, Sarah Powers, Anoshe Overington en Jo Phee en modules bij Anat Geiger en Mirjam Wagner.

Deze docenten met ieder een eigen aanpak, hebben de basis gelegd voor de manier waarop ik Yin Yoga met je wil delen. Daarnaast focus ik op het welzijn van vrouwen met Hormoon yoga.

Ik ben met Yogafactor geregistreerd bij Yoga Alliance als 200-ERYT & YACEP en volg met regelmaat verdiepende workshops en opleidingen voor inspiratie en nieuwe inzichten.


Prijs

€675 incl 21%BTW
incl E- book, een geprinte versie kun je van te voren aanvragen voor €35


Certificaat

Door alle opdrachten af te ronden en volledige aanwezigheid tijdens de trainingsweek, kun je een certificaat behalen bij Yoga Alliance.
Wil je hiervoor in aanmerking komen, vergeet dan niet dat je zelf zorg moet dragen voor de registratie bij YA en de financiële afhandeling daarvan.

Annuleringsvoorwaarden

* annulering tussen 12 en 10 weken voor aanvang: 50 % restitutie lesgeld
* annulering 8 weken voor aanvang: geen restitutie
* Als de deelnemer tijdens de opleiding wil stoppen, is er geen recht op restitutie.
* Mocht ivm aangescherpte Corona maatregelen vóór aanvang van de opleiding, samenkomst in de studio niet mogelijk zijn, dan wordt er gekeken naar alternatieve data of restitutie van het lesgeld.
* Mocht tijdens de opleiding de overheid ivm Corona sport- en yogascholen sluiten, dan worden de resterende opleidingsdagen in overleg verplaatst naar alternatieve data.
* De Yin Yoga Verdiepingsopleiding heeft doorgang vanaf 5 inschrijvingen. Niet later dan 14 dagen voor aanvang van de opleiding geven we door of de training doorgang vindt, en zo mogelijk eerder. Mochten er minder inschrijvingen zijn, wordt het volledige lesgeld terug gestort.

Waar is de opleiding?

Yogafactor en Yoga Point ontvangen jullie graag bij de studio van Yoga Point op de Oudegracht a/d Werf 44, Utrecht.
De studio ligt aan de sfeervolle werf van de Oudegracht (nr.44) en op 10 minuten loopafstand van het CS Utrecht. De studio bevindt zich vlakbij de Rembrand bioscoop (schuin tegenover). Je kunt je inschrijven op de workshop pagina van Yoga Point Oudegracht.

Vragen?

Mail gerust naar: info@yogafactor.nl
Of bel/app naar Marjon op 06-13 483 218