Testimonials

BASIS YIN YOGA OPLEIDING 2021

 

Marjon is een hele fijne en liefdevolle docent. Ze is in staat om een hele veilige en relaxte sfeer te creëren in de groep.

– Marjolein

 

De persoonlijke feedback die Marjon ons gaf bij tussentijds gemaakte opdrachten overtrof mijn verwachtingen van deze opleiding, en ook de persoonlijke feedback die ze gaf na ons examen.
Deze persoonlijke aandacht en gerichte feedback vond ik erg fijn, deze afstemming op mijn persoonlijke leerproces heb ik als ondersteunend en zeer waardevol ervaren. Deze persoonlijke aandacht vind ik echt een extra pluspunt van deze opleiding.

– Suzanne

 

Fijn! Je staat open voor verschillende invalshoeken en bent energiek en nuchter tegelijk. Fijne combi ? Je geeft goede feedback, duidelijk maar liefdevol. Ik vond het nabellen na het examen ook fijn. En ik heb van je gezien hoe je je intuïtie meeneemt in je lessen, dat is voor mij een voorbeeld.

– Leonie

 

Ik vond het echt heel fijn. De opbouw, veiligheid, sfeer, luchtigheid, ruimte, de groep, theorie, ruimte voor vragen en het contact. Ook heel toegankelijk voor mensen die nog geen yogalessen geven en ook heel leerzaam voor mensen die dat al wel doen. Je leert ook heel veel van elkaar als groep.

– Lisanne

 

Marjon is een hele fijne docent. Toegankelijk. Enthousiast. Kundig. Vrolijk. En ze heeft voor iedereen aandacht. Je voelt je gezien en ze helpt je door de opleiding heen met een enorme gedrevenheid.

– Carolien

 

BASIS YIN YOGA OPLEIDING 2020

 

Met veel plezier volg ik momenteel de basis docentenopleiding van Yogafactor. De lesdagen en het studiemateriaal geven me de technische verdieping over zowel Yin yoga zelf als de relatie met de meridianen, waar ik erg nieuwsgierig naar was. Voor mij blijkt de opleiding de sleutel te zijn om met meer regelmaat Yin yoga te doen! Ik ervaar Marjon als docent als praktisch, open en rustig. Marjon weet waar ze het over heeft, maakt de stof toegankelijk en tegelijk uitdagend voor deelnemers met verschillend ervaringsniveau en moedigt mij aan om mijn eigen stijl te ontwikkelen. Aanrader, ook als je geen ambitie hebt om zelf les te gaan geven. Alhoewel het bij mij nu alsnog begint te kriebelen!

– Anne

Op dit moment volg ik de Basis Yin Yoga Docenten Opleiding bij Marjon, en ik raad het iedereen aan die zich in Yin Yoga wil verdiepen of les wil gaan geven. Wat mij aanspreekt aan de opleiding zijn de down to earth benadering van Yin Yoga door Marjon, herhaling van stof zodat het beter blijft hangen en een prettige mengeling van werkvormen tijdens de trainingsdagen. Marjon heeft een ontspannen sfeer in de groep gecreëerd wat zorgt voor een veilige leeromgeving. Voor meer verdieping in Yin Yoga: meld je aan bij Yogafactor!

-Yvonne

 

Ik ervaar de Yin yoga opleiding van Marjon als heel erg leerzaam en leuk! Het is erg interessant om meer te leren over Yin yoga, de meridianen en de verschillende houdingen. Door hierover te leren, te praten en ermee te oefenen leg je ook een goede basis voor als je zelf les wil gaan geven. Op de opleidingsdagen ga je zelf aan de slag, waardoor je goed de vertaalslag kan maken en alles behapbaar blijft. Bovendien vind ik de benadering van Marjon als docent heel fijn – met veel warmte, persoonlijke begeleiding en een dosis humor creëert zij een lichte, open sfeer. Zeker een aanrader!

– Belle

 

 

 

WOMEN’S YOGARETREAT 2019

 

It was a very relaxed and lovely week! Thanks for the good vibes you created ?
– Angelica

 

Thanks so much Marjon for the lovely week in Ibiza. It was my first retreat but certainly will not be the last. Hoping that I will be able to join you next year….
-Sarah

 

Lieve Marjon,
Bedankt voor de heerlijke yoga week op Ibiza. Complimenten voor de organisatie, het fantastische eten, prachtige locatie en de manier waarop je alle verschillende niveaus tijdens de les weet te begeleiden. Ik heb me hierdoor als beginner geen moment een kneus gevoeld. Je weet nuchterheid geweldig te combineren met de diepere laag van yoga en neemt ons enthousiast mee in je brede kennis over de oorsprong en de effecten van yoga. Ik gun iedere drukbezette man en vrouw zo’n week, waar er zo goed voor je wordt gezorgd op zo’n heerlijke plek. Ik ben echt totaal zen thuisgekomen. Bedankt en hopelijk tot volgend jaar!
– Liefs Frouke

 

Ik vind Marjon een warme en zorgzame dame met veel kennis & kunde en humor, wat bij haar lessen en zeker in de yoga retreat week op Ibiza nadrukkelijk naar voren komt! Ik heb genoten!
– Lot

 

Heerlijke week gehad op Ibiza met fijne yoga sessies, heerlijk eten en een goede balans tussen tijd voor jezelf en met elkaar! Voel me herboren ? Veel dank aan Marjon voor deze top-week!
– Annelies

 

HORMOON BALANS WEEKEND 2019

Voor mij was dit het juiste weekend op het juiste moment. Doel was om rust te vinden en dat is helemaal gelukt. De combi van kalmerende yoga, eten, prettig maar niet opdringerig gezelschap veel tijd voor jezelf en jouw relaxte en tegelijkertijd betrokken begeleiding maken ik hier – geestelijk en fysiek – in balans vertrek. Tot een volgende keer!
-Lonneke

 

Lieve Marjon,
Wat een fijn weekend en een fijne yoga. De combinatie van je betrokkenheid, hartelijkheid en het gevoel kunnen geven dat alles kan, mag en goed is in combinatie met je nuchterheid en lichtheid namen dat ik je heb ervaren als een hele fijne yoga lerares. Dankjewel!
-Sophie

 

Heerlijk ontspannen, even weinig denken en doen, maar wel intens genieten. Dank voor de goed begeleide lessen en heerlijk eten!
-Sabine

 

Lieve Marjon,
ik heb dit weekend als heel prettig en warm ervaren. Je lessen waren precies goed afgestemd  en het eten was fantastisch.
-Carine

 

Het was een fijn en rustig weekend, aantal deelnemers was fijn, niet te vol. Fijne slaapkamers en lekker om een eigen douche te hebben. Fantastisch lekker eten, fijne ontspannen yoga lessen, mooie ruimtes en omgeving en de sauna is ook heel fijn.
-Mertine

 

Heel fijn opgebouwd weekend, prettig om bewust yoga te kunnen doen, rustig maar intens. Bijzonder weekend, rustig en gezellig.
-Alejandra

 

Dit weekend heeft me erg goed gedaan, en geleerd dat je soms dingen voor jezelf mag/moet doen, zodat ik ook weer kan genieten van  anderen, Bedankt voor dit fantastische weekend en ik ga dit zeker vaker doen!
– dikke kus Laura

 

YOGA CRUISE 2018

Marjon is een enorm fijne teacher die verstand van zaken heeft en tegelijkertijd heel “down to earth” is. Marjon heeft een enorm fijne stem en weet haar lessen zo in te vullen dat deze voor elk niveau toegankelijk zijn en voor ieder de juiste mate van uitdaging hebben. Ze heeft oog voor iedereen en ziet het snel als iemand bijvoorbeeld wat extra aandacht nodig heeft. Je kan ook enorm met Marjon lachen, niet geheel onbelangrijk 🙂 Dit is mijn tweede yogaretraite met Marjon, dus dat zegt genoeg! 
– Ilona

 

I liked that we were mostly anchored as a group – think a real family sense came out of it, Plenty of personal space available when needed. Thank you so much for an incredible week! Great yoga, good time and a LOT of fun!
– Georgie

Ik heb de yin lessen als fijn ervaren! De manier waarop Marjon je begeleid met haar stem en af & toe ‘corrigeren’ vind ik prettig. Samen de balans lessen doen vond ik ook leuk om te doen en ik kon me goed ontspannen door op de juiste manier te ademen en kwam aardig los in m’n tranendal… Moest met beide benen weer op de Hollandse bodem komen.. zweefde nog ff na de yogacruise van Jack & Crew. M’n nieuw soort van balans gevonden en vooral proberen te accepteren. Veel geleerd en nieuwe inzichten weer. Mooie reis naar mezelf gehad! 
– Bianca

 

Ik heb genoten van deze enorm leuke, lieve, gekke geinteresseerde groep. Kijk terug op een topvakantie en en heb genoten van de yoga lessen en het heerlijke eten, de staf die het je aan niets laat ontbreken. Ben volledig weer ontladen en opgeladen.
– Nellie

 

Marjon is an observant and caring teacher. As an older yogini benefited greatly from our practice, Honestly would not change a thing! Love my yoga girls!
– Carol

 

YIN & YANG YOGA RETREAT IBIZA 

 

For me, the Yin & Yang Yoga Retreat Ibiza was one of the highlights of 2017. Would love to join again!
– Patricia

 

To me, the yoga retreat of Marjon and Maszena was the ultimate gift for myself. Not only as a mega relaxing week away in a beautiful setting, but also because I had the time to get in touch with deeper feelings guided by the pleasant and professional approach of the teachers. Without expectations, pressure or rigid program, with a nice company of people, apart from the daily worries preventing you to stand still. I thought it was a perfect combination and look back on a wonderful week. I can only say to everyone who is considering this: Go for it!

– Anna

 

I had an amazing and magical experience during the Yin & Yang yoga retreat in Ibiza in October 2017. The combination of Marjons Yin lessons which were smooth, slow and deeply relaxing and Maszena’s more dynamic Yang classes with dance and breathing, was just perfect to find balance. Also there were all kinds of nice extra options available like massages and reiki / reading sessions. The food was a blessing and the Chefs delicious vegan meals were a treat every day! There was also room for fun and laughter and time to explore all the nice things of Ibiza. The finca is beautifully placed with stunning views and provides the calmness you need to relax. This retreat has really brought me peace of mind and a healthy body. I still feel the effects today (January 2018)! I feel stronger, healthier and more joyful. Thanks again to my lovely teachers Marjon and Maszena and of course Ibiza!

Saskia

 

 

I really enjoyed the retreat. Practicing yoga at sunset was fantastic! The finca with the pool was lovely. In all honesty, I’ve never returned this relaxed after a week away. Am still trying to hold on to that feeling.

Gitty

 

YOGA LESSEN

Afwisseling en verdieping

Volg nu ruim een jaar de altijd fijne lessen van Marjon. Vind dat je bij Marjon heel warm, open en vriendelijk word ontvangen. Ze maakt altijd voor de les start kennis met je als je nieuw bent. Vind haar lessen een mooie afwisseling van de poses en verdieping met een thema of gebied waar de aandacht meer heengaat deze les. Je wordt de gehele les ook daarin steeds meegenomen waardoor de lessen heel rond overkomen. Afhankelijk van het seizoen, de maan of andere factoren bouwt ze haar les op. Marjons prettige stem, deskundigheid en glimlach zorgen ervoor dat ik na elke les heerlijk relaxt naar huis ga en het de rest van de dag nog resoneert in m’n lichaam en geest.
– Clarine

 

Goed toe te passen in dagelijks leven 

‘De één-op-één sessies met Marjon zijn altijd op maat gemaakt en door haar nuchtere praktische manier van lesgeven en begeleiden zeer goed in mijn dagelijkse leven toe te passen. De oefeningen zijn een dagelijks ritueel geworden. De zeer doeltreffende oefeningen laten mijn ‘klachten’ langzaam verdwijnen en ik ont-span veel beter. ‘
Helmy

Persoonlijk contact

Wat ik prettig vind aan Marjon is dat ze contact maakt, elke les weer stelt zij zich persoonlijk voor aan nieuwe studenten. Marjon heeft altijd een prettige reeks aan poses, ze kloppen, in volgorde en tov elkaar. Een andere reden waarom ik graag naar haar lessen ga, is omdat iedereen er gewoon kan zijn, zoals zij/hij is. Marjon is down to earth en aanwezig zonder oordeel en als dit oordeel er wel is ( over haar zelf) zegt ze het hardop, waardoor alles weer klopt en de ander er ook kan zijn zoals zij vandaag is.
– Silvana

 

Ik kan rust bij mijzelf vinden
‘Voordat ik bij Marjon Yin Yoga ging volgen in 1-1 sessies had ik eigenlijk nooit echt aan yoga gedaan. Langzaamaan werd de hang naar rust in mijzelf alsmaar groter in de afgelopen jaren. Maar ik wist niet goed hoe die te vinden. Marjon vertelde mij over Yin Yoga bij Yogafactor. Haar concrete en aardse manier van doen trok me meteen over de streep.
Ik ben deze lessen gaan volgen om meer te leren over mijn eigen invloed op mijn ademhaling, en hoe de meridianen in mijn lichaam aan te spreken.  De heftige hormonale schommelingen en het daaraan gerelateerde eczeem op mijn handen waren voor die tijd alleen maar met medicijnen bestreden. Dit heeft alles alleen maar verergerd.

De combinatie van de Yin Yoga met acupunctuur bleek een schot in de roos. Marjon is met mij mee geweest naar de acupuncturist.
Tijdens de yoga sessies leer ik dat ik heel veel invloed kan uitoefenen op mijn lichaam met behulp van mijn in- en uitademingen, dat ik soepeler ben dan ik denk en dat ademhaling en houdingen me veel vertellen over mijn staat van zijn. Van Marjon krijg ik huiswerk mee om meer verbinding te zoeken met rust in mijzelf en ruimte voor mijzelf.

Mijn ervaring is dat ik dit gewoon moet oefenen, vaak doen en volhouden.  Een moment voor mijzelf nemen, alleen, zonder anderen is niet makkelijk voor me. Het heeft even geduurd voordat ik dit ook echt kon integreren in mijn leven. Ik ben een slow-starter, dus ik heb me eerst intern nog even hevig verzet tegen de afspraken die ik met mijzelf had. De periodieke afspraken met Marjon hebben geholpen om het wel te doen.

Nu levert het me op dat ik rust bij mijzelf kan vinden en dat ik daardoor gemakkelijker balans kan houden in mijn drukke leven als vrouw, ondernemer, moeder, partner en alleskunner 😉  En het heeft wezenlijke invloed gehad. Mijn eczeem aan mijn handen heeft een andere vorm aangenomen. Voor het eerst sinds 2 jaar barst de huid van mijn vingers niet zomaar meer open! Dat is geweldig. Daarbij heb ik het gevoel dat ik goed ben zoals ik ben en dat is een lekker gevoel!

Ik raad je aan om met Marjon te werken, want zij kan je met kennis, kunde, humor en down-to-earth houding zo goed begeleiden. Ze levert maatwerk, weet wat je nodig hebt. Zij leidt je letterlijk door de oefeningen heen in de sessie, benoemt wat er gebeurt, wat je voelt in je lijf, dat dit OK is en hoe je jezelf kunt stretchen of verzachten. Zelf vond ik het heel waardevol en een groot cadeau om deze 1-1 sessies te hebben gevolgd.  Het heeft een positief effect gegeven op mijn gezondheid.’
– Jannemarie